Това е вечерята, която направих снощи. Лека и леснаJ
Продукти:
1.5 кг. картофи
1 глава стар лук
1 кафена чашка олио
4 яйца
Сол
2 ч.л. с връх сух джоджен (ако имате пресен, още по-добре)
Измитите и обелени картофи рендосайте на едрото ренде. Изсипете ги в купа. Нарежете лука на дребно и го сложете при картофите, чукнете яйцата, кафената чашка олио, солта и джоджена. Разбъркайте всичко добре и го изсипете в тавичка. (Ако желаете може да добавите сирене или кашкавал, въпрос на вкус.)
Загладете добре сместа и я сложете да се пече за 35 мин. на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Получаването на златиста коричка ще бъде знак за вас, че ястието Ви е готово.
По принцип пататника се прави на тиган в пещ, но при липса на такива, аз импровизирах с тавичката и фурната и се получи много добреJ
ПРЕКРАСЕН УИКЕНД
Пастет от тиквички “Оближи си пръстите”
Най-бързата вечеря - яйца по панагюрски
Русия: Градът обявен за извънредно полож...
Делото за геноцид над палестинците пред ...
С уважение - Литатру!
Благодаря Ви, че го слагате в любими!
Хубав ден!
Ружа